Македонија

Законот за распродажба на државно земјоделско земјиште ги крена земјоделците на нозе

Македонските земјоделци со низа забелешки за законот за масовна продажба на државно земјоделско земјиште по…

Трајкова за Алфа: Пензиите да растат согласно минималната и просечната плата

Не стивнуваат реакциите од највозрасните граѓани во Македонија. Зголемувањето на пензиите за 1,2%, односно за…