Tоп

Јотова во нова мисија за асимилација на Македонците во Албанија – во Елбасан ќе отвори училиште на бугарски јазик

Во најмакедонските села Голо Брдо и Големо Острени во соседна Албанија пристигна потпретседателката на Бугарија,...

Бауш: Државата не смее да биде партнер со потрошувачите и бизнисот , туку треба  да  биде арбитер , да носи фер одлуки кон сите страни

Владата носи популистички социјални мерки во од само за да ја смири систуацијата на кратко...

Претставниците на најголемите ланци на супермаркети се сретнаа со Бектеши, и си заминаа без да дадат изјава

Од среда прехранбените производи ќе се намалат за 10 проценти, одлуката е донесена, во вторник...

Јавноста ја чека вистината за скандалот на Онкологија, бара да знае чиј бел мантил бил извалкан

Разрешницата за скандалот на Онкологија тапка во место. Додека јавноста очекува конкретни резултати од истрагата...

Бектеши: Ќе ги замрзнеме цените во прехранбената индустрија, се забранува и акциска продажба во маркетите до 30 ноември

Власта се пишмани. Откако кажа дека нема да има замрзнување на цените за храната, сега...

Грковска нема евиденција колку чинат подароците што ги добивале премиерот минстрите или функционерите кај нас

            Во Македенија никој не знае дали и кој ги дарува функционерите. Не постои евиденција...

Груби со експлозив сака да стигне до Кичево, но за од Кичево до Охрид ќе му треба „нуклеарка„ за да го заврши автопатот.

Власта уверува дека за приближно 5 години ќе го изгради коридорот 8, а безмалку 10...