Tоп

Јорданов: Филипче спроведува операција на заташкување на случајот со смртта на 41 годишната пациентка во Штип, директорот кој бил на смена тој ден треба да спроведува истрага

Онаа стара изрека „Рибата смрди од главата“, ја доловува ситуацијата во штипската Клиничка болница.Случајот пациент…

Со негативен тест за Ковид, 50-годишен прилепчанец бил погребан според сите протоколи за Ковид ?!

Се нижат апсурдите и контрадикторностите околу починатите од Ковид 19. Педесетгодишен прилепчанец, по препорака на…

За пет пати е зголемена смртноста од Ковид-19 во земјава – зошто толку луѓе ни умираат ?

Македонија останува европски лидер по смртност од Ковид19. Според вчерашните драматични бројки, земјава има далеку…

Критичниот праг од 1.000 пацинети во болница е надминат, уште колку сили има македонското здравство ?

Здравствениот систем дише на респиратор, денови се во прашање кога ќе колабира. Последната проценка на…