Прилози

Нацрт-законот за масовна, багателна распродажба на државното земјоделско земјиште ги вознемири македонските земјоделци

Македонските земјоделци исправени пред нов предизвик. Предлог-законот за масовна распродажба на државното земјоделско земјиште, по…

„Тутунска надеж“: Награди за грабежот врз тутунарите добија проценителите блиски до власта

Дел од проценителите, ангажирани во продолжениот откуп на тутунот, а кој патем, за тутнопроизводителите беше…