Македонија главна страна

Ѓорѓевски : Ако СПЦ донесе препорака и се прогласи МПЦ-ОА за автокефална, Вселенскиот Патријарх ќе издаде Томос

Доколку СПЦ до завршување на Саборот донесе одлука и официјално и предложи на Цариградската патријаршија…

Поврзани вести