Македонија главна страна

Никовски: Заев потпиша договор со Бугарија за егзекуција на македонизмот, предавство и суштинско негирање на нашето постоење

Ристо Никовски македонскиот поранешен амбасадор и дипломат дега редовен колумнист и аналитичар вечерва во „Што…

Етнос: Соседната земја се откажа од употреба на термините „антички Македонци“ и „Егејска Македонија“

Македонската комисија за историски прашања се откажала од термините „античка Македонија“ и „Егејска Македонија“. Ова…

Поврзани вести