Економија главна страна

Димитриеска Кочоска: Во секоја друга држава кога министер за финансии ќе извлече пари од банка која пропаѓа е огромна афера во кој се бара оставка

Небулозна, контрадикторна и обременета со политички мотиви е констатацијата на државната комисија за спречување на…

Димитриеска Кочоска: Дали се одложуваше пропаѓањето на Еуростандард Банка со цел за да може одредени правни и физички лица да ги извлечат навреме парите од банката?

Гордана Димитриеска Кочоска, претседател на Комисијата за материјално финансиско работење на ВМРО-ДПМНЕ на денешната прес-конференција…

Кој освен министерката Ангеловска ги повлекол парите од „Еуростандард“ банката пред таа да пропадне?

Кои се граѓани и компании имале инсајдерски информации дека „Еуростандард“ ќе пропадне, па побрзале изминатите…