Јанушев: Во последните 2 месеци скоро 10% повеќе невработени во Велес

Генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ, Игор Јанушев на својата фејсбук страница објави статисика за растот на невработеноста во Велес во последните два месеци.

 

„Чевлите пред Влада на Република Македонија останаа од црната кампања. Ветувањата за животот ги беа заборавиле преоптеретени од криминалните тендери.

Ова е реалноста во Велес за невработеноста и опасноста за да продолжат со иселување. Скоро 10% повеќе невработени во Велес, во последните 2 месеци.

Потребна е промена, потребна е обнова!“

 

Чевлите пред Влада на Република Македонија останаа од црната кампања. Ветувањата за животот ги беа заборавиле…

Publiée par Igor Janushev sur Mercredi 10 juin 2020

Advertisements