Јанушев: Македонија на 15 јули ќе ја извојува убедливо најголемата победа во историјата

Генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ, Игор Јанушев преку фејсбук статус порача дека на изборите на 15 јули ВМРО-ДПМНЕ ќе ја извојува убедливо најголемата победа во историјата.

 

„Македонија на 15 јули ќе ја извојува убедливо најголемата победа во историјата. ВМРО-ДПМНЕ е подготвена за Обновата! Граѓаните заслужуваат власт која ќе биде посветена на решавање на нивните проблеми.

Земјоделците се чувствуваат обесправено, граѓаните измамено, патриотите понижено. 15 јули е одговорот. Изборот е помеѓу кризи и обнова, помеѓу неправда и правда, помеѓу Заев и Македонија.

Доста беше од непромислени одлуки кои ништо добро не и донесоа на Македонија. Оваа земја мора да ја биде, а ќе ја биде после 15 јули. Македонија заслужува и мора подобро, нема простор за попуштање. Одиме на голема победа за ВМРО-ДПМНЕ и Македонија!“

 

Македонија на 15 јули ќе ја извојува убедливо најголемата победа во историјата. ВМРО-ДПМНЕ е подготвена за Обновата!…

Publiée par Igor Janushev sur Mardi 16 juin 2020

Advertisements

Поврзани вести