Јанушев бара одговорност од Караџовски и Филипче

Генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ преку фејсбук статус побара одговорност од Караџовски, претседател на комисијата за заразни болести и министерот за здравство Филипче, повикувајќи се на хипокатовата заклетва.

 

„Само Филипче можел да побара оставка од Караџовски.

Бројките на заразени и, за жал, починати, ништо не значат за полтроните на Заев и СДСМ.

Хипократовата заклетва уште помалку!

Не само оставка, ОДГОВОРНОСТ!“

Само Филипче можел да побара оставка од Караџовски.Бројките на заразени и, за жал, починати, ништо не значат за полтроните на Заев и СДСМ.Хипократовата заклетва уште помалку!Не само оставка, ОДГОВОРНОСТ!

Posted by Igor Janushev on Tuesday, June 9, 2020

Advertisements