Јанкуловски: Брзи избори – руски рулет со здравјето

Универзитетскиот професор Звонимир Јанкуловски за брзите избори смета дека се руски рулет за здравјето на граѓаните, вели во време на пандемија кога многу држави ги одложуваат изборите, во Македонија власта притиска за одржување на истите . Јанкуловски за Алфа вели  како може власта да брза со изборите, без притоа да не е загрижена како да се справи со стравот на гласачите за нивно лично појавување на изборите. Професорот вели дека е и краток периодот за законски да се усогласат новите методи за водење политичка кампања.

Advertisements

Поврзани вести