Излезноста до 20:30 часот е 50.84 проценти

Државната изборна комисија ги објави резултатите од излезноста на избирачките места до 20:30 часот.

Истата изнесува 50.84 проценти, досега правото на влас го оствариле 922,380  илјади гласачи од вкупно 1,814,263 гласачи запишани во избирачкиот список.

Повеќе детали околу излезноста можете да прочитате на официјалната страна на ДИК.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста