Излезноста до 19 часот на ниво на цела држава е 45,74%

Излезноста до 19 часот на ниво на цела држава е 45,74%. Вкупно гласасале 829,927 граѓани.

Во продолжение излезноста во сите изброни единици израдена во проценти:

ИЕ 1 – 47,38% или 146,496 гласачи

ИЕ 2 – 43,37% или 138,876 гласачи

ИЕ 3 – 51,51% или 143,887 гласачи

ИЕ 4 – 53,22% или 150,582 гласачи

ИЕ 5 – 44,87% или 141,360 гласачи

ИЕ 6 – 35,46% или 110,823 гласачи

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста