Излезноста до 17 часот е 38,78%

Young man votes at the polling station in Skopje, The Former Yugoslav Republic of Macedonia on 15 October 2017.Citizens of the Former Yugoslav Republic of Macedonia vote for the local election.

Од вкупно 1,814,263 избирачи, до 17 часот своето право на глас го искористиле 703,522 граѓани или 38,78%.

По изборни единици ситуацијата изгледа вака:

ИЕ 1 – 41,07 %

ИЕ 2 – 36,98 %

ИЕ 3 – 43,85 %

ИЕ 4 – 43,99 %

ИЕ 5 – 38,21 %

ИЕ 6 – 29,6 %

 

Advertisements

Поврзани вести