Изборите течат без инциденти

На сите 3.480 избирачки места гласањето се одвива непречено, истакна на денешната прес-конференција претседателот на Државната изборна комисија, Оливер Деркоски.

-Досега не се пријавени никакви инциденти на глаачките места. Се надевам дека вака денот ќе продолжи до крај. Ги повикувам граѓаните да си го остварат своето гласачко право, а исто така ги предупредувам членовите и замениците членови на избирачките одбори да ги почитуваат нашите упатства, инструкции и процедури онака како што ги почитуваат досега, да продолжат до крајот на изборниот ден се со цел овој изборен ден да помине онака како што треба, истакна Деркоски.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста