Интервју со Тони Гламчевски – повеќегодишен дописник за македонски медиуми од Стразбур

Во интервју за Алфа зборува колегата Тони Гламчески, кој е повеќегодишен дописник за македонски медиуми од Стразбур, човк кој таму живее и работи повеќе децениии.

Интервјуто го водеше Горан Момироски