Власта најавува нови мерки, односно ограничувања од наредниот месец за посета на угостителските објекти. Не со потврда за примена една како досега, туку со приложување на потврда за две вакцини. Ова е надополнување на мерките кои се во сила и за кои угостителите веќе реагираат дека им предизвикуваат сериозни проблем во работењето. Тие бараат дополнителна помош но засега не ја добиваат.

Какви се состојбите и реакциите по новите најави со повеќе детали од интервјуто со првиот човек на Независната угостителска Комора, Здравко Јосифовски.

Со него разговараше Борис Грујоски.

Advertisements