Интервју со инфектологот Вело Марковски: Здравствениот систем не е во добра кондиција

Здравствениот систем не е во добра кондиција, докторите се изморени, а пациентите со корона вирус кои се лечат на инфективните одделенија се на грбот на еден до двајца инфектолози, вели професорот инфектолог Вело Марковски.

Во однос на стартот на новата учебна година, тој смета оти стретегијата требаше да се прави уште во Април, а децата пред да седнат во училишните клупи мора да минат низ серолошки скрининг.

Интервјуто го водеше Биљана Божиновска

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста