Илјадници германци одат во карантин, коронавирусот се појави во кланица

Над 650 лица вработени во фабрика за преработка на месо во Германија се позитивни на корона вирусот. Во моментов се тестираат повеќе од 1.000 работници, а илјадници други сè уште чекаат на тестирање. Кланицата беше затворена вчера попладне.

На оние што допрва треба да бидат тестирани и на нивните најблиски им било кажано да останат во карантин сè додека не ги добијат резултатите.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста