Вработените во судовите и обвинителствата најавуваат штрајк

Вработените во судовите и обвинителствата најавуваат штрајк

Вработените во судовите и обвинителствата, повторно пред штрајк. Власта на чекор дополнително да им ги намали примањата. Откако им беа скратени додатоците на плата од 35%, на што следеа повеќемесечни протести, добија назад само 10% додадок, за сега повторно и тие малку пари да им бидат одземени. Од независниот синдикат на судска администрација, велат, се крати од работникот за да се даде на функционерите, бидејќи ова следи по одлуката на битолскиот суд, судиите да добијат К-15 и тоа во висина од една просечна плата.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста