Еден од секторите на кој не му одат работите никако, или многу полошо од периодот пред пандемијата е градежништвото. Овој некогашен двигател на македонската економија сега е пред серизони предизвици. Се бара поддршка од државата, мнамалување на данокот на додадена вредност, но и посериозни инвестиции во капитални проекти од кои бенефит би имале домашните јкапацитети.

Борис Грујоски разговараше со Ивица Јакимовски, првиот човек на градежната Комора опри Сојузот на Стопански Комори. Целиот разговор во продолжение.

Advertisements