Ѓорчевци денеска излегуваат на протест

“УТРЕ, ПЕТОК ВО 16ч. блокада на улица Борис Сарафов (ex 4-ти јули). Против дивеењето и трките на таа улица!” – стои во објавата на Фејсбук на жители на општината Ѓорче Петров.

Оваа улица е позната по опасното возење и е закана за децата бидејќи се наоѓа во непосредна близина на училиштето „Мирче Ацев“.

БЛОКАДА ❗ БЛОКАДА ❗ БЛОКАДА ❗УТРЕ, ПЕТОК ВО 16ч. блокада на улица Борис Сарафов (ex 4-ти јули).Против дивеењето и трките на таа улица.СЕ ГЛЕДАМЕ ❗❗❗❗

Gepostet von Ѓорче Петров am Mittwoch, 16. September 2020

Advertisements