Гинекологија синоќа остана без струја, агрегатот не се вклучил, загрозени животите на бебињата во инкубатори?

Клиниката за гинекологија и акушерство во Скопје синоќа остана без струја. Причина бил големиот дефект на трафостаницата во Козле кој голем дел од центарот на Скопје го остави без струја. Но, во вакви ситуации за многу краток период во овие здравствени институции се вклучува агрегат. Тоа не било случај синоча на Клиниката за гинкологиј аи акушерство, дознава Алфа од извори на клиниката. Според истите извори, во моментот се случувале и оперативни зафати.

– Она што е недозволиво е да не се вклучи агрегатот. Сето време додека во околина немаше струја во станбените згради, куќи ист беше случајот и на Клиниката. Тоа  е несфатливо, некој мора да одговара, вели нашиот извор.

Но, не станувало збор само за операции кои биле во тек, туку и на бебиња во инкубатор.

-Сето тоа време беа загрозени животите на бебињата во инкубатор и оние кои се респиратор, додава изворот.

Големиот дефект на трафостаницата Козле го остави без струја центарот на Скопје. Струја немаше од Водно до Илинденска.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста