ГЕРМАНИЈА ПОВТОРНО ЌЕ ГИ ЗАОСТРУВА РЕСТРИКЦИИТЕ?

Бројот на инфицирани со коронавирус во Германија се зголемува и покрај делумниот карантин. Баварија се одлучи за уште построги рестрикции. За Божик и Нова Година беше предвидено делумно олабавување на сегашните рестрикции, односно да смеат да се собираат до десет лица, независно од колку различни домаќинства доаѓаат. Сега Баварија најави дека веднаш по Божик, односно на 27 декември, ќе се врати на заострени мерки против пандемијата.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста