НАЈНОВИ ВЕСТИ

Герасимовски: Сите попишувачи мора да бидат вакцинирани

Денеска е третиот ден откако е распишан конкурост за попишувачи, остануваат уште 12 дена за да се пријават луѓе кои ќе попишуваат по домакинствата, но дали ќе се пријават доволно? Поранешниот директор на стататистика Герасимовски  е оптимист, вели и да не се пријават доволно попишувачи има начин и со помалку пописот да се реализира, оти подготивки има. Сепак тој го проблематизира тајмингот во кој ќе се реализираат пописот и локалните избори, исто така и имунизацијата на попишувачите. Герасимовски вели сите попишувачи мораат да бидат вакцинирани.

Во продолжение телефонскиот разговор со Дончо Герасимовски – поранешен  директор на статистика.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста