Гајсер за „Танјуг“: имам уште детали за „Рекет“, ќе ги објавам ако потфрлат истражните органи!

Публицистот од италијанскиот весник Ла Верита, Ларис Гајсер, кој ги обелодени снимките за случајот „Рекет“, во изјава за агенцијата „Танјуг“ вели дека поседува уште материјали и оти ќе објави нови детали ќе објави ако македонските истражни органи не си ја завршат работата.

Гајсер додал дека материјалите кои ја докажуваат аферата ги објавил дури откако добил потврда дека ги поседува и македонското обвинителство и оти постои сомнеж дека ги уништува.

„Бев против објавување на овие информации, со кои располагавме, сѐ додека не се уверив дека истите материјали ги поседува и правосудниот систем во Македонија. Тогаш, во Ла Верита одлучивме да ги објавиме за да покажеме дека правниот систем таму ништо не работи и оти веројатно брише докази“, изјавил Гајсер, кој учествува на стратешкиот форум на Блед.