Франција: Спречен голем терористички напад

Француските власти спречија терористички напад и приведоа четири лица.

„Имавме доволно докази за да веруваме дека е планиран голем напад, изјави министерот за внатрешни работи“, Кристоф Кастнер.

Неименуван полициски извор изјави дека четирите лица се уапсени поради сомневање за набавка на оружје „за да извршат терористички чин”.