ФФМ доби поткрепа од ФИФА во висина од 1.5 милиони долари

Фудбалската федерација на Македонија доби 1.5 милиони долари од солидарниот фонд на ФИФА која за помош на националните федерации одвои дури една и пол милијарда долари. Две третини од средствата се за поткрепување на последиците од пандемијата на коронавирусот, а другите се за женскиот фудбал. Според ковид планот на Светската фудбалска организација ФФМ може да повлече и други средства во зависност од потребите, и тоа во висина од 500 илјади до пет милиони долари.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста