Европската комисија предлага следната недела да се отворат границите на ЕУ

Европската комисија презентираше дополнителни препораки за отворање на границите следната недела. Границите на Европска Унија беа затворени кон средината на март како мерка против пандемијата со Ковид-19. Оттаму препорачуваат внатрешните граници на ЕУ да бидат отворени до 15 јуни ,a надворешните граници да останат затворени за патувања до крајот на месецот. Според неа за сега не е можно целосно отворање на надворешните граници поради различната епидемиолошка состојба во светот.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста