Прв случај на Корона вирус кај македонски државјанин. Станува збор за еден од тројцата макеодднци кои се вработенио на крузеротДајмонд кај Јокохама.

Веста предмалку официјално ја потврди и минситерството за здравство и министерството за надворешни работи. Во моментов тој е хоспитализиран во здравствена установа во Јапонија.

A останатите двајца нема податоци од надлежните…Инаку црниот биланс од Коробна вирусот се шири, повеќе за ова подоцна во вестите