Џонсон: Договорот за слободна трговија нема да биде согласно правилата на ЕУ

Британскиот премиер Борис Џонсон изјави денеска дека договорот за слободна трговија, кој сака да го постигне со ЕУ следната година, нема да биде согласно правилата на Унијата.

Тој истакна дека неговиот договор за излез од ЕУ отвора пат за нов договор за идниот однос меѓу Британија и европските соседи заснован врз амбициозниот договор за слободна трговија, без ускладување со правилата на ЕУ, туку со контрола на сопствените закони.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста