Двајца новинари се пријавија да ја рушат дивоградбата кај Мавровка

Двајца новинари  на преку фејсбук статуси на нивните профили се пријавија да ја рушат дивоградбата кај Мавровка.

Откако истекоа законските рокови во кои непознатиот инвеститор требаше сам да ја урне дивоградбата, општината Чаир објави тендер за избор на фима која ќе ја отстрани истата. Но, според информациите ниту една фирма не се пријавила на тендерот за рушење.

https://www.facebook.com/darko.chekerovski/posts/10158852824413919

Затоа што фирма нема да се најде, по примерот на Darko Chekerovski, и јас се пријавувам доброволно за рушење на дивоградбата кај Мавровка. Не треба дневница, само хилта.

Publiée par Ognen Cancarevik sur Jeudi 6 août 2020

Стаусите на Дарко Чекеровски и Огнен Чанчаревиќ предизвикаа лавина реакции на социјалните мрежи.

Advertisements