ДВА АТЛЕТСКИ СВЕТСКИ РЕКОРДА БЕА ПОСТИГНАТИ НА МИТИНГОТ ВО ВАЛЕНСИЈА

Два извонредни резултата беа постигнати синоќа на Атлетскиот митинг во Валенсија. Џошуа Чептегеи постави светски рекорд на 10 илјади метри со време од 26 минути и 11 секунди што е за шест секунди побрзо од времето на Кенениса Бекеле од пред 15 години, додека Летесенбет Гидеи на 5000 метри истрча 14.06.62 што е подобро од времето на Тирунеш Дибаба од 2008-та.

Поврзани вести