Друштвените мрежи недостапни: Нема Фејсбук и Инстаграм

Милиони корисници денеска не можеа да им пристапат на социјалните мрежи Фејсбук и Инстаграм, како и на апликацијата Вотсап, сите во сопственост на компанијата „Фејсбук“.Повторно паднаа друштвените мрежи.Повеќето корисници во Македонија и регионот не можат воопшто да пристапат до друштвените мрежи. Светските медиуми пренесуваат дека паднаа социјалните мрежи Фејсбук, Инстаграм како и апликацијата Вотсап кои се во сопственостѕ на Фејсбук Многу корисници се жалат дека овие социјални мрежи во моментов не функционираат. Во рок од еден месец ова е втор поголем пад на социјалните мрежи