ДИРЕКТОРОТ НА ЗООЛОШКА ГРАДИНА СКОПЈЕ ГАЛЕТАНОВСКИ ПОДНЕСЕ ОСТАВКА

Директорот на скопската зоолошка градина, Ѓорги Галетановски, поднесе оставка од функцијата.

Во објавата на фејсбук, Галетановски упати благодарност до сите донатори и здружениjа за животни со чија помош зоолошката градина дошла на чекор до членство во Европска асоцијација на зоолошки и аквариуми.

„Во изминатите три и пол години успеавме рекордно да ја зголемиме посетеноста, да ги изработиме сите проекти кои ги ветивме, донесовме многу нови животни за првпат во нашата држава, а децата добија омилено место за секојдневни прошетки“ вели Галетановски.

Advertisements