Димитриеска-Кочоска: Како може 49 фирми да добијат 53,4 милиони, a максимален износ по фирма e 1 милион?

Откако Владата објави дека е одобрена финансиска поддршка од 53,4 милиони евра за инвестициите на 49 компании преку Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот, со реакција во јавноста се огласи членката на ИК на ВМРО-ДПМНЕ, Гордана Димитриеска-Кочоска.

-49 фирми добиле 53 милиони евра, a максимален износ по фирма e 1 милион евра. Ало, Влада, се слушаме? – реагира Димитриеска-Кочоска.

49 фирми добиле 53 милиони евра, a максимален износ по фирма e 1 милион евра. Ало, Влада, се слушаме?

Gepostet von Гордана Димитриеска-Кочоска am Donnerstag, 15. Oktober 2020