ДИК ги соопшти неофицијалните резултати од изборите

На прес конференцијата што ја одржа претседателот на Државната изборна комисија беа соопштени неофицијалните резултати од изборите што се одржаа вчера.

Како што соопшти Деркоски, партиите имаат рок од 48 за да поднесат приговори.

Вкупен број освоени пратеници:

СДСМБЕСА-46

ВМРО-ДПМНЕ-44

ДУИ- 15

Алијанса на АлбанцитеАлтернатива – 12

Левица – 2

ДПА – 1

 

Број на пратеници по изборни единици:

ИЕ 1 СДСМ-8, ВМРО-ДПМНЕ-7

ИЕ 2 СДСМ-7, ВМРО-ДПМНЕ-7

ИЕ 3 СДСМ-9, ВМРО-ДПМНЕ-10

ИЕ4 СДСМ-10, ВМРО-ДПМНЕ-10

ИЕ5 СДСМ-8, ВМРО-ДПМНЕ-8

ИЕ6 СДСМ-4, ВМРО-ДПМНЕ-2

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста