Деркоски: Гласање во време на пандемија отвора простор за нерегуларности

Претседателот на ДИК Деркоски во разговорот за Алфа освен за терминот за избори и почитувањето на роковите збори и за можностите за нерегуларности при избори во услови на пандемија и за протоколите кои би требало да се почитуваат. Tоj потсетува и дека 35 000 луѓе ќе учествуваат во спроведувањето на изборите што дополнително може да ја усложни ситуацијата.

Во продолжение проследете дел од разговорот

 

Advertisements

Поврзани вести