Депонија Русино – Опасност за полошкиот регион

Алфа Телевизија, се приклучува кон одбележувањето на европската недела на медиумската писменост. Видеото, кое го подготвија ученици од Гостиварското средно медициско училиште е за Гостиварската депонија-Русино, во кое се откриваат опасностите на овој регионален проблем, за жителите на голем број населени места во Полошко.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста