Денеска завршува рокот за пријавување на листите за пратеници

Денеска завршува рокот за пријавување на листите за пратеници

Најдоцна до полноќ, политичките партии и коалициите, треба да ги достават листите за пратеници до Државната изборна комисија за изборите закажани на 8 мај.

Ако ДИК утврди дека листата е поднесена во определениот рок и е составена во согласност со одредбите на изборниот законик, поднесената листа ќе ја потврди со решение веднаш, а најдоцна во рок од 24 часа.

Денеска исто така ДИК треба да го заклучи избирачкиот список и за претседателските (24 април) и за парламентарните избори.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста