Делови од повеќе општини денеска ќе останат без напојување со електрична енергија

ЕВН Македонија известува дека поради планирани зафати на електродистрибутивната мрежа на ден 07.08.2020 година, без напојување со електрична енергија ќе останат:
• од 07:30 до 08:00 часот и од 11:30 до 12:00 часот, корисниците на дел од с.Доброшане, Орашац, Проевце и Вера Которка (опш.Куманово);
• од 06:30 до 09:30 часот, на дел од ул.Благој Ѓорев (згради и дуќани од Авона до Гимназија) и ул.Оливер Китановски (опш.Велес);
• од 11:30 до 14:30 часот, корисниците од улиците Георги Војтех, дел од Оливер Китановски и Велешка Бригада (опш.Велес);
• од 06:00 до 07:30 часот, корисниците од Визбегово: Дата Понс, Хисар Туризам, ИГМ Вратница, Блив, Алма-М, Медика, Индустриска зона Визбегово, Колид Анета, Даниел Рухти, ИГМ Циглана, Астекс Графика, Еуротехника, Еуробулс, Гипсар, Мак Каб како и улиците дел од Јадранска Магистрала, ул.1506 и ул.1550 (опш.Скопје);
• од 09:20 до 15:00 часот, корисниците од с.Ѓермо (опш.Тетово);
• од 07:30 до 15:00 часот, корисниците од дел од улиците Босна и Херцеговина и дел од Цетињска (опш.Бутел – Скопје);
• од 08:30 до 11:00 часот, корисниците од улиците Киро Нацевски – Фетак, Борка Апостолоски, А.Спиркоски – Џемо и Андон Слабејко (опш.Прилеп);
• од 09:00 до 12:00 часот, корисниците од дел од нас.7-ма зона – накај малеарди (опш.Гостивар);
• од од 07:30 до 12:30 часот, корисниците од дел од с.Проевце – Митев мост (опш.Куманово);
• од 11:00 до 13:00 часот, корисниците од ул.Александар Македонски, Здружение на возачи кај абрика Патизанка, Ветеринар Панче и Анита Мебел (опш.Прилеп);
• од 09:00 до 13:00 часот, корисниците од улиците Методија Патчев од бр.27 до бр.33 во нас.Драчево, ул.Антон Димитров од бр.134 до бр.154 во нас.Драчево (опш.Кисела Вода – Скопје);
• од од 09:00 до 12:00 часот, корисниците од дел од с.Дихово (опш.Битола);
• од 10:00 до 13:00 часот, корисниците од с.Уларци (дел од селото на влезот и патот за Чешиново) (опш.Чешиново-Облешево);
• од 12:00 до 14:00 часот, корисниците од улиците Братство Единство, Панче Пешев, дел од Васил Сурчев и дел од 24-ти Октомври (опш.Струмица);
• од 09:00 до 15:00 часот, корисниците од с.Маркова Сушица и Марков Манастир (опш.Студеничани – Скопје);
• од 09:30 до 13:30 часот, корисниците од зградите во центарот на градот Фонд за здравство, Пензиски фонд, Нотар, Менувачница Даскал, Колонијал Синоличка, Книжара Бонус и семафорите во подземна гаража (опш.Струмица);
• од 10:00 до 12:00 часот, корисниците од дел од ул.Острец и Генерал Темпо, дел од ул.Индустриска, Кеј на Брегалница, Царевоселска и Маршал Тито (опш.Делчево).
КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста