Делови од неколку скопски општини утре без струја

Potrosnja struje u Srbiji dostigla je 2. februara rekordan dnevni nivo od 157,25 miliona kilovat sati, saopstilo je danas Javno preduzece Elektromreza Srbije. Tme je nadmasen rekordan prenos struje za potrebe kupaca na srpskom trzistu, posto je prethodni maksimum od 156,6 miliona kilovata, zabelezen 31. decembra 2010. godine. Uz vest Bete. (BETAPHOTO/NENISKA/DS)

Од „ЕВН Македонија“ АД известуваат дека за ден 05.08.2020 год. (среда) се планирани технички зафати во електро-системот на Град Скопје и без електрична енергија ќе останат.

• во периодот од 08:30 до 13:30 часот корисниците од ул. Тодор Чангов – подуличките од 40 нагоре. (Општина Аеродром)

• во периодот од 08:30 до 16:00 часот корисниците од дел од с. Нова Брезница под чешмата. (Општина Сопиште)

• во периодот од 09:00 до 14:00 часот корисниците од дел од с. Орман. (Општина Ѓорче Петров)

• во периодот од 09:00 до 12:00 часот корисниците од дел од с. Бразда ул. 1 бр. 23. (Општина Чучер-Сандево)

Advertisements