Делови од неколку скопски општини утре без струја

Од ЕВН Македонија АД известуваат дека на ден 14.04.2021 година (среда), се планирани следните технички зафати во електроенергетскиот систем во Градот Скопје и без електрична енергија ќе останат:

-од 08:00 до 13:00 часот, корисниците од дел од с.Соње, пат кон с.Говрлево. (општина Сопиште);

-од 09:00 до 13:00 часот, корисниците од ул.Золе Стојчев згр.бр.1, 2, 3 и 5; ул.Волгоградска згр.бр.10 и 17; пекара Специјал, како и Старечки Дом. (општина Карпош); ул.Јан Хус од бр.2-12; ул.Лесновска од бр.3-13. (општина Карпош)

-од 13:00 до 15:00 часот, корисниците на дел од ул.Блаже Биринчето; ул.Франц Розман; ул.Петар Шаулев; ул.Франц Месеснел. (општина Карпош)

-од 10:30 до 15:00 часот, корисниците од ОУ Партение Зографски; дел од ул.Доситеј Обрадовиќ; дел од ул.Димо Џаџи Димов; дел од ул.Мишко Михајловски; дел од ул.Дичо Петров. (општина К.Вода)

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста