НАЈНОВИ ВЕСТИ

Делови од неколку општини денеска ќе останат без електрична енергија

ЕВН Македонија известува дека поради планирани зафати на електродистрибутивната мрежа на ден 25.08.2020 година, без напојување со електрична енергија ќе останат:

– од 17:00 до 17:30 часот, потрошувачите од КОЧАНИ: викенд населба Маџирски Ниви, Склад на Макпетрол во индустриска зона Мало Стопанство (опш. Кочани).

– од 09:00 до 15:00 часот, потрошувачите од ГОРНО ЛАКОЧЕРЕЈ: дел од с. Горно Лакочереј (од решеткастата трафостаница према фарма (опш. Охрид)

– од 12:00 до 114:00 часот, повремени прекини ќе имаат потрошувачите од ТЕТОВО: ул. Вонвардарска, објектите околу Тетовски универзитет и околу маркет КИПЕР (опш. Тетово).

– од 07:30 до 17:00 часот, потрошувачите од ВРАНИШТЕ: околу центарот на с.Враништа, железара Броми, пиланата во с.Враништа. (опш. Струга).

– од 10:00 до 14:00 часот, потрошувачите од ДРАГОЕВО: с.Драгоево (опш.Штип).

– од 09:00 до 12:00 часот, потрошувачите од СКОПЈЕ – САРАЈ: с.Кондово (опш. Ѓ. Петров – Скопје).

– од 09:00 до 12:00 часот, потрошувачите од ВОЛИНО: дел од с. Волино (од центар према Требеништа) (опш.Охрид).

– од 09:00 до 11:00 часот, потрошувачите од ТЕТОВО: ул. 29-ТИ Ноември, Станица за технички преглед АМСМ, ул. В.С Бато (опш.Тетово).

– од 11:00 до 12:00 часот, потрошувачите од ВЕЛМЕЈ: с.Велмеј – сокара Иноспектар (опш.Охрид).

– од 09:00 до 15:00 часот, потрошувачите од ГОСТИВАР: с.Србиново, с.Падалиште, с. Ж.Река, с.Страјане, с.Симница, Долна и Горна Ѓоновица, с. М.Крсти, с.Беловиште, с.Лакавица, с.Куново, с.Трново. (опш.Гостивар).

– од 07:00 до 10:00 часот, потрошувачите од Гевгелија: околу кружниот тек на влезот и улиците 7ми Ноември , М.Зафиров , Партизанска и 4ти Јули. (опш.Гевгелија).

– од 08:00 до 14:30 часот, потрошувачите од РАНКОВЦЕ: с. Станча, с. Пклиште, с. Герман, с. Орашац, с. Нерав (опш.Кратово).

– од 12:00 до 15:00 часот, потрошувачите од СКОПЈЕ – ЃОРЧЕ ПЕТРОВ: село Кучково кај викендици. (опш.Ѓ. Петров-Скопје).

– од 08:30 до 15:00 часот, потрошувачите од ДРАЧЕВО: ул Паризански Пат, ул Речиште (опш.Аеродром-Скопје).

https://www.facebook.com/CUKnaRSM/posts/3248350998578106

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста