Д-р Стојановски: Немаме масовен скриниг на медицинските лица, што е огромен пропуст

Комисијата за здравство будно ја следеше состојбата во регионот со коронавирусот и решивме да алармираме веднаш на почетокот за да се преземат мерки со цел да бидеме подготвени, затоа што короната ги изненади и побагатите земји, рече доктор Синиша Стојаноски, претседател на Комисијата за здравство на ВМРО-ДПМНЕ на гостувањето во емисијата „Заспиј ако можеш“ на телевизија Алфа.

Тој посочи и дека уште на почетокот било јасно дека ова не е само еден обичен грип, но така се пристапило.

По 4 месеци од борба со оваа пандемија немаме масовен скриниг на медицинските лица, посочи Стојаноски.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста