Д-р Мехмедовиќ: Постои опасност дневно да има и по 2000 нови случаи

Доктор Злате Мехмедовиќ во разговор за Алфа вели дека рестриктивните мерки мора да бидат добро димензионирани бидејќи постои опасност бројот на нови случаи да се искачи и до 2000 за едно деноноќие. Тој потенцире дека вакцината за сега е единствен лек за заштита од корона вирусот.

Разговорот го водеше Биљана Божиновска

https://youtu.be/dWsngTZ9bJw

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста