Д-р Андоновска: Се манипулира со бројката на новоинфицирани на дневна основа

Состојбата со корона вирусот е алармантна. Наместо да покаже вистинска грижа за граѓаните, власта носи небулозни мерки од кои апсолутно никој нема корист, истакна на денешната прес-конференција доктор Марија Андоновска.

Андоновска посочи дека Филипче и Заев треба да дадат одговор, но не само тоа. Филипче и Заев треба да признаат пропуст, да се корегираат и да понесат одговорност.

Власта ги остави граѓаните сами во битката со корона вирусот. Но, граѓаните треба да знаат дека ВМРО-ДПМНЕ секогаш ќе биде нивниот глас, да се најде решение за нивните проблеми со кои се соочуваат! ВМРО-ДПМНЕ воедно дава максимална поддршка на целиот здравствен персонал од примарно, секундарно и терциерно здравство и силно апелира да се има слух за нивните реални потреби наметнати од ново настанатата ситуација. Приоритет за ВМРО-ДПМНЕ било, и ќе биде здравјето на граѓаните! Нема простор за политика, кога станува збор за здравјето на граѓаните, нагласи Андоновска.

Погледнете ја целата прес конференција на д-р Андоновска.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста