Црна Гора: Ѓукановиќ распиша парламентарни избори за 30ти август

Црногорскиот претседател Мило Ѓукановиќ за 30ти август распиша парламентарни избори во неколку општини. Според информациите од неговиот кабинет, Ѓукановиќ одлуката ја донел по консултациите што ги одржа на 16 јуни со претставници на парламентарните партии и коалиции. Одлуките на претседателот на Црна Гора влегуваат во сила на денот на нивното донесување.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста