20 C
Скопје
26.06.2019

Здравје

Десет знаци кои покажуваат дека не поднесувате глутен

Се проценува дека речиси 40 отсто од светската популација е нетолерантна на глутен. Доколку имате некои од следните симптоми тоа би можело да значи дека и вие спаѓате во таа група и треба да...

Главоболка – местото каде што ве боли открива детали за вашето здравје

Понекогаш не е тешко да се погоди зошто се јавила главоболка, кога се работи за пијанство или недостиг на сон. Но понекогаш навистина е тешко да се открие зошто боли главата и зошто токму...

Неколку причини зошто секојдневно да консумираме мед

Уште од античко време, медот е користен како дел од исхраната и медицината. Денес, медот е една од најздравите состојки кои треба да бидат дел од вашата секојдневна исхрана. Тој е особено корисен како замена...

Сексот е природен лек против главоболки

При водење љубов, во нашето тело се случуваат многу корисни процеси, што позитивно влијаат како на психичката, така и на физичката состојба. Како што јавува Б92, сексолозите тврдат дека сексот е корисен пред се за...