Овој чај е одличен за имунитетот, но само доколку се подготви правилно

За да се заштитите од вируси, давате се од себе и внесувате витамин Ц, особено преку чајот од шипка, но ви се...

Јавањето како лек за лица со целебрална парализа (Видео)

Хипотерапијата е позната по тоа што делува како терапија за церебрална парализа, мултиплекс склероза, параплегија и многу други пречки во развојот.

Како да препознаете тивок срцев удар

Тивкиот срцев удар може и да не се се забележи поради неговите симптоми кои не се исти како кај класичниот срцев удар....

Како да се заштите од променливото време кое влијае врз вашето здравје?

Cите со нетрпение го очекувавме убавото време и сонцето, но сепак разликите во утринските односно вечерните и дневните температури го намалуваат чувството...

Алармантно: Загадениот воздух предизвикува дијабетес

Кина се соочува со најголема стапка на дијабетес во светот, каде што околу 11 отсто од населението во земјата страда од метаболични...

Научниците едногласни: Безжичните слушалки може да предизвикаат рак

Опасно за здравјето е се она што користи електромагнетска енергија на бранови од различен тип. "Bluetooth" функционира на еден облик кој вклучува...

Листа на неколку работи за кои лекарите се целосно несогласни (Видео)

„Дијагнозата најчесто се заснова на тоа кои симптоми лекарот може да ги спои, одосно поврзе меѓусебно“, вели стручњакот за здравје Кејлеб Беки....

Четири лица заразени од бактеријата МРСА

Кај четири лица од кои две деца и двајца возрасни е пронајдена бактеријата МРСА, потврдија од Државниот санитарен и здравствен инспекторат.

Многумина дишат неправилно, дали и вие сте меѓу нив?

Повеќето луѓе дишат како што мислат дека треба и дека е правилно. Но, оние кои ве набљудуваат од страна знаат дека тоа...

Италијански лекар открива: Кандидата и ракот се поврзани, а ова е лекот (Видео)

Кандида Албиканс е габа која е присутна во одредени количини во секој од нас. Кандида расте во цревната флора на луѓето и...

Луѓето кои немаат проблеми со срцето не смеат да го конзумираат овој лек, еве...

Резултатите од новата студија ја негираат важноста на превентивното земање на лекови за прочистување на крвта. Лек кај здравите не штити од...